Bærekraft er et tema som blir stadig mer aktuelt, og det er heldigvis mye man kan gjøre for å leve en mer miljøvennlig og klimavennlig hverdag. En av de enkleste og mest effektive måtene å bidra til bærekraft er ved å gjenbruke og kjøpe brukt eller secondhand. Her er 10 tips for å gjøre det enkelt å leve en grønnere hverdag.

  1. Besøk gjenbruksbutikker: Det finnes mange flotte gjenbruksbutikker der ute som tilbyr alt fra møbler og interiør til klær og sko. Ved å handle her i stedet for å kjøpe nye ting, kan du bidra til å redusere avfallsmengden og samtidig spare penger.
  2. Se etter gamle skatter: Gamle ting kan ha mye sjarm og karakter, og kan ofte være like fine (eller finere!) enn nye ting. Gå på jakt etter gamle skatter på bruktbutikker eller loppemarkeder, og gi dem nytt liv.
  3. Hold øynene åpne for retro og vintage: Vintage er alltid i motebildet, og kan gi deg en unik og personlig stil. Se etter vintageklær og accessories / tilbehør på bruktbutikker / secondhand-butikker.
  4. Kjøp brukt på nettet: Det er mange nettsteder som selger brukte ting, inkludert klær, sko og møbler.
  5. Fokuser på bærekraftig mote: Moteindustrien står for en stor del av verdens avfallsmengde, men du kan gjøre en forskjell ved å velge bærekraftige klesmerker og bruke klærne dine lengre.
  6. Gjenbruk på borddekkingen: Du kan bruke gamle kopper, tallerkener og bestikk til borddekkingen i stedet for å kjøpe nytt. Dette kan gi en flott vintage eller bohemsk følelse til måltidet.
  7. Kjøp secondhand-sko: Sko kan være dyrt å kjøpe nye, men du kan finne flotte sko på gjenbruksbutikker eller nettet til en brøkdel av prisen. Pass på at skoen passer din fot!
  8. Prøv thrifting: «Thrifting» er å gå på jakt etter brukte ting og skatter, og kan være en morsom og spennende opplevelse. Sett av tid til å gå på loppemarkeder og besøk bruktbutikker når du har muligheten.
  9. Ikke kast! Ombruk! Før du kaster noe, spør deg selv om du kan bruke det til noe annet. Gamle klær kan bli til noe nytt – kanskje en gjenbruksposer? Og gamle møbler kan bli til noe helt nytt med enkel oppussing.
  10. Tenk grønnere i interiøret: Når du skal dekorere hjemmet ditt, kan du bruke gjenbruksobjekter og gamle skatter i stedet for nye. Ikke bare er det grønnere, det er ofte mer originalt og skaper også en tydeligere identitet i ditt hjem!