Overskuddet fra bruktbutikkene til Gjenbruken går til Misjonssambandets arbeid i 15 ulike land på tre kontinenter. Et av disse landene er Etiopia. 

En gjeng fra misjonens kontor i Addis Abeba, samt stedlig representant for Østlige Afrika, Kristoffer Krohn Sævre, fikk nylig dra på en rundreise i Sør-Omo. De besøkte både nåværende og tidligere arbeid og fikk mange fantastiske møter med folk og land.

Solnedgang over gårdstun

DET GODE LIV: Teamet nøt et herlig tradisjonelt måltid på tunet utenfor Katchas hus. Da solen gikk ned, fikk vi nyte en fantastisk stjernehimmel.
Alle foto:Karen Elisabet Wittersø Hector

 

Møte på kontor på klinikkREDDER LIV:RMM (Reducing Maternal Mortality) er et av prosjektene våre her i området. I fjor bidro prosjektet vårt til at de bare her i Turmi reddet 97 nyfødte som ellers ikke ville overlevd.

 

Gruppe mennesker under treSAMFUNNSUTVIKLING: Vi besøkte Benna-Tsamay samfunnsutviklingsprosjekt, og vi var alle mektig imponert. Med enkle midler tjener de samfunnet på mange ulike nivåer, som å reparere eller bygge nye helseposter og skoler, gi jordbruksopplæring og hjelpe folk ut av fattigdom.

 

Kvinne holder bunt med løkDAME TIL INSPIRASJON:Dette er Nigist. Fembarnsmoren begynte med noen få løker, og prosjektet skaffet en vanningspumpe til åkeren som hun og 19 andre kvinner fikk benytte. Inntektene fra salg av løk brukte hun til å kjøpe kyllinger, og deretter geiter og kalver. Nå har hun bygget to små hus som hun leier ut, samt et toalett. Hun har også kjøpt åtte esler og to kjerrer til utleie, en motorsykkel – og hun har til og med bygget et hus i Jinka. Hun er en «modell» i prosjektet og er mentor for 10 kvinner.

 

BananpalmerFRODIG:Vi besøkte et nytt initiativ: 10 menn fikk små bananplanter som de har plantet. De har så vidt kommet i gang med salg av bananer.

 

Stiklinger og ungplanterKOM OG LÆR: Stiklinger ved et plantesenter etablert like ved en vannkilde. Når folk kommer for å hente vann, kan de samtidig få opplæring i hvordan man dyrker grønnsaker under tørre forhold.

 
Åsside med skolebyggEN SKOLE JEG SKUER: I et avsides område bidro til byggingen av en bedre skole. På grunn av høy inflasjon og økte byggekostnader, er den dessverre fortsatt ikke ferdig. Det mangler sement på vegger og gulv, samt toalett.

 

Alle bilder er tatt avKaren Elisabeth Wittersø Hector. Du kan også se enda flere bilder fra turen på Facebook her.