Sammen skaper vi bærekraft

Gjenbruksbutikkene til Misjonssambandet består av 35 unike møtesteder – hvor bånd knyttes på tvers av kultur, etnisitet og samfunnslag. Butikker hvor vi sammen bidrar for å nå bærekraftsmålene, og hvor overskuddet går til prosjekter med mennesket i sentrum i både inn og utland.

Skole. Helse. Vann.

Overskuddet fra gjenbruksbutikkene går til Misjonssambandet. Misjonssambandet har et stort arbeid med mange prosjekter og utsendinger i Afrika, Sør-Amerika og Asia, i tillegg til arbeid i Norge.

Butikker

Frivillige

Timer frivillighet

Helt siden starten i 2005 har gjenbruksbutikkene til Misjonssambandet hatt fire formål: å skape et lokalt møtested, å skape midler til Misjonssambandets prosjekter, å selge brukte varer til lave priser og å realisere bærekraftsmålene.

Kort historikk

Den som dro det hele i gang i 2005, var Sveinung Lianes. Virksomheten ble startet under navnet Misjonssentralen Gjenbruk. I 2014 gikk Lianes av med permisjon, og virksomheten endret i 2015 navn til NLM Gjenbruk. I 2022 ble navnet justert med bakgrunn i at Misjonssambandet gikk bort fra forkortelsen «NLM», og kjeden heter nå Gjenbruken.

Frivillighet

Gjenbruksarbeidet har siden starten vært vært tuftet på frivillighet. Det er gjennom den iherdige innsatsen til omtrent 1800 frivillige (hovedsakelig pensjonister) at man har klart å bygge opp dagens virksomhet. I tillegg finnes det en liten administrasjon som ivaretar enkelte sentrale funksjoner og oppgaver.

Våre butikker er skattekister

Siden starten i 2005, har bruktmarkedet i Norge gått gjennom store forandringer.  Det har vært en utvikling fra typiske bruktbutikker med hovedsakelig mye møbler, til mer velorganiserte gjenbruksbutikker med kanskje klær som det største satsningsfeltet. I Gjenbruken sine butikker kan du finne sagnomsuste vintageklassikere skjult mellom stativene, merkevarer av høy kvalitet, ordinære varer til en slikk og ingenting. Du kan finne plagg og tekstiler som du kan gå løs på med mammas symaskin og klær fra en rekke tiår som lett kan kombineres med dagens varierte motebilde – tilpasset din stil og ditt personlige uttrykk. Og varene som kommer inn neste uke vil være helt forskjellige fra dem som er her denne uken. Velkommen til skattejakt hos oss!

Butikken som møtested

Våre bruktbutikker skal være unike, kreative og sosiale møtesteder. Gjenbruken driver bruktbutikker basert på frivillighet over hele landet. Vi kunne ikke drevet disse uten den formidable innsatsen som legges ned av de frivillige. Det er vanskelig å takke hver enkelt...

Tre grunner til å bli frivillig i en bruktbutikk

Å gi av sin tid og innsats til frivillig arbeid kan være en givende opplevelse som også kan hjelpe lokalsamfunnet. En flott måte å gjøre dette på er å bli frivillig i en bruktbutikk. Her er tre grunner til hvorfor det kan være verdt å vurdere:Bidra til en bærekraftig...

Bruktkjøp i Norge hjelper folk i Etiopia

Overskuddet fra bruktbutikkene til Gjenbruken går til Misjonssambandets arbeid i 15 ulike land på tre kontinenter. Et av disse landene er Etiopia.  En gjeng fra misjonens kontor i Addis Abeba, samt stedlig representant for Østlige Afrika, Kristoffer Krohn Sævre, fikk...

8 grunner til å handle brukt

Her kommer åtte enkle grunner for å handle mer brukt! 1. Klima og miljø. Når du handler brukt er det en bærekraftig og miljøvennlig måte å handle på som kan bidra til å redusere klimaavtrykket ditt. 2. Skattejakt Utforsk gjenbruksbutikker og finn skatter fra fortiden...

Gleden av gjenbruk!

Når det gjelder å leve en mer bærekraftig livsstil og bidra til å redusere miljøpåvirkningen, er det mange små valg vi kan ta i hverdagen. En av de beste måtene å gjøre dette på er ved å omfavne gjenbruk og oppmuntre til en mer sirkulær økonomi.Hva er egentlig...

10 tips for en mer bærekraftig livsstil

Bærekraft er et tema som blir stadig mer aktuelt, og det er heldigvis mye man kan gjøre for å leve en mer miljøvennlig og klimavennlig hverdag. En av de enkleste og mest effektive måtene å bidra til bærekraft er ved å gjenbruke og kjøpe brukt eller secondhand. Her er...

MISJONSSAMBANDET er en fri og selvstendig misjonsorganisasjon på luthersk grunn som jobber under visjonen "Verden for Kristus". I dag er det en av Europas største misjonsorganisasjoner.

Misjonssambandet har et stort internasjonalt arbeid med mange prosjekter og utsendinger innen misjon/evangelisering og diakoni/bistand i Afrika, Sør-Amerika og Asia.

Arbeidet i Norge inkluderer et utstrakt leirarbeid, skole- og barnehagedrift, Gjenbruken, misjonsfellesskap (både større forsamlinger og mindre grupper), radio- og annen mediedrift, forlagsvirksomhet m.m.

Misjonssambandet er bygd opp demokratisk. Den daglige driften ledes av en generalsekretær på vegne av Misjonssambandets hovedstyre, som igjen velges av Misjonssambandets generalforsamling.

Kontakt oss

Administrasjonen
Er det noe du lurer på?

Ønsker du å levere noe? Har du et spørsmål til en av våre butikker? Da må du bruke kontaktskjema til en av butikkene våre. Du finner direktenummer og kontaktinformasjon til butikkene under Butikker.

Ønsker du å komme i kontakt med administrasjonen sentralt, bruker du kontaktskjemaet på denne siden.

Adresse: Gjenbruken Norge, Stormyrvegen 11, 2315 Hamar