Å gi av sin tid og innsats til frivillig arbeid kan være en givende opplevelse som også kan hjelpe lokalsamfunnet. En flott måte å gjøre dette på er å bli frivillig i en bruktbutikk. Her er tre grunner til hvorfor det kan være verdt å vurdere:

Bidra til en bærekraftig fremtid
En av de største fordelene med bruktbutikker er at de gir klær, møbler og annet utstyr et nytt liv i stedet for å ende opp på søppelfyllingen. Som frivillig i en bruktbutikk, kan du hjelpe til med å organisere, sortere og selge disse gjenstandene. Ved å gjøre dette bidrar du til en mer bærekraftig fremtid ved å redusere mengden avfall som produseres og ressurser som brukes.

Utvikle ferdigheter og møte nye mennesker
Som frivillig i en bruktbutikk vil du også få muligheten til å utvikle ferdigheter som samarbeid, organisering og kundebehandling – for å nevne noe. Dette kan være en flott mulighet til å lære noe nytt eller forbedre dine eksisterende ferdigheter. I tillegg vil du også møte nye mennesker og være en del av et fellesskap med interesse for ekte bærekraft både lokalt og globalt.

Støtt lokalsamfunnet
Bruktbutikker er ofte en viktig del av lokalsamfunnet, og gir ikke bare en mulighet for å finne gode tilbud på brukte gjenstander, men også et sted å donere ting som man ikke lenger trenger. Som frivillig i en bruktbutikk hjelper du til med å støtte dette viktige samfunnsarbeidet og bidra til at flere får tilgang på rimelige varer. Ikke minst er du med på å skape en møteplass for alle samfunnslag i ditt lokalsamfunn.

Å bli frivillig i en av Gjenbrukens bruktbutikker kan være en flott måte å gi tilbake til lokalsamfunnet og samtidig bidra til en mer bærekraftig fremtid. Gjennom frivillig arbeid i en bruktbutikk kan du utvikle ferdigheter, møte nye mennesker og støtte et viktig lokalt og globalt initiativ.